Колаборанти від ОПЗЖ та інших партій будуть притягнуті до відповідальності – Данілов

Колаборанти від ОПЗЖ та інших партій будуть притягнуті до відповідальності – Данілов

Укрінформ
Представники ОПЗЖ та інших проросійських партій перевірятимуться спецслужбами на предмет їхньої співпраці з росією, і колаборанти, яких в України налічується вже сотні, будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального ефіру заявив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на запитання про долю проросійської партії ОПЗЖ та її представників, які, зокрема, були корегувальників вогню в Маріуполі.

«Ви знаєте наше ставлення до ОПЗЖ. Рішенням РНБО на час військових дій ця партія взагалі заборонена, з кожним членом буде окрема розмова, окремо будемо розбиратися... Треба розміти, що ця гідра ще до кінця не добита, але повірте, вона обов’язково буде знищена. Ті члени ОПЗЖ, які безпосередньо наводили на наші військові підрозділи, ті члени ОПЗЖ, які зараз зголошуються працювати з російською владою, очолюють ті чи інші установи, повинні мати на увазі, що перемога обов’язково буде за нами і вони за все це будуть відповідати», - заявив Данілов.

Він нагадав, що на сьогодні діє ст. 111-1 Кримінального кодексу України і всі колаборанти будуть покарані. Частина колаборантів вже є під «опікою» СБУ, проти інших порушуються справи, зазначив секретар РНБО.

Данілов також закликав народних депутатів терміново внести зміни до законодавства, аби такі справи, враховуючи воєнний стан, розглядалися за спрощеною процедурою.

Відповідаючи на запитання щодо інших заборонених партій, крім ОПЗЖ, він відзначив, що є й інші представники з так званого комуністично-соціалістичного табору, ідеологія яких була спрямована на співпрацю з росією.

«Я можу сказати, що на сьогоднішній день це вже сотні людей. Вони мають проходити процедуру через кримінальне провадження СБУ», - наголосив Данілов, додавши, що країна змінилась і українські громадяни не дозволять колаборантам ходити по нашій землі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня Державне бюро розслідувань заявило, що проводить слідство за фактом причетності до колабораційної діяльності помічників народних депутатів від партії «Опозиційна платформа – за життя». Раніше Верховна Рада заборонила діяльність в Україні низки партій, у тому числі ОПЗЖ.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-