Спікер парламенту Грузії планує відвідати Україну

Спікер парламенту Грузії планує відвідати Україну

Укрінформ
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі вирішив прийняти запрошення українського колеги Руслана Стефанчука відвідати звільнену від російських окупантів Київщину, сьогодні вони обговорять деталі майбутньої поїздки.

Про це Папуашвілі повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Грузинський політик зазначив, що протягом останніх днів у нього було інтенсивне та дружнє спілкування з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

«Наше спілкування, а також його вчорашнє інтерв’ю в прямому ефірі «Імеді ТБ» переконали мене, що є місце для вирішення кожного непорозуміння. Враховуючи це, я провів дискусію з усіма іншими лідерами партій, і всі ми погодилися, що мій візит в Україну може зіграти важливу роль у вирішенні цих питань. Я вже спілкувався з колегою і підтвердив свою готовність відвідати Україну. Сьогодні ми також обговоримо деталі цього візиту», - написав Папуашвілі.

Він поінформував, що спікери грузинського і українського парламентів планують також провести сьогодні більш розгорнуту розмову щодо поточної російської агресії в Україні та європейського майбутнього наших країн.

«Ми обговоримо грузинсько-українські відносини та наші потреби в координації, щоб уникнути непорозумінь, подібних до тих, що мали місце нещодавно, і для подальшого зміцнення історично братерських зв’язків між нашими країнами та народами», - зазначив Папуашвілі.

Насамкінець він наголосив, що підтримка України та українського народу нашим моральним та історичним обов’язком Грузії, і запевнив, що грузинська сторона буде його шанувати та виконувати.

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Як повідомлялося, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук запросив очільників парламентів усього світу приїхати до визволеної від російських загарбників Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки "русского мира".

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі назвав "недоречною" пропозицію про відвідування міста Буча. Свою відмову він пояснив нещодавнім загостренням відносин між Україною і Грузією, пов'язаним з відмовою Тбілісі підтримувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-