путін маніпулює про відмову України від Мінських угод - ЦПД

путін маніпулює про відмову України від Мінських угод - ЦПД

Укрінформ
президент рф володимир путін маніпулює Мінськими угодами та змінює наратив суті "спецоперації" в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

Так, основним меседжем путіна під час зустрічі із самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком сьогодні було те, що українська влада публічно відмовилася від виконання Мінських угод.

Насправді, наголошують у ЦПД, 21 лютого росія визнала незалежність і суверенітет ОРДЛО, і це було прямим порушенням "Мінська" та означало офіційний вихід рф з цих угод. Україна ж заявляла лише про "непрацюючі домовленості".

Читайте також: Нормандський формат ще існує і має тривати — глава МЗС Франції

Теза про те, що росія визнала ОРДЛО, бо "неможливо було більше дивитися на "геноцид" Донбасу", є маніпуляцією, адже абсолютно не збігається з реальною ситуацією на Донбасі. За 8 років війни жодного разу термін "геноцид" "не був згаданий путіним та жодним, навіть проросійським ЗМІ", - наголошують у ЦПД.

Також у рф твердять, що "неонацизм України загрожував не лише Донбасу, а й росії, і "спецоперація" — це правильний крок".

Як нагадали у ЦПД, росія і білорусь проводили спільні військові навчання біля українських кордонів та щоразу заперечували, що це підготовка до війни.

Як повідомляв Укрінформ, 24 росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-