В ОП розповіли про «тяжкий емоційний фон» переговорів із росією

В ОП розповіли про «тяжкий емоційний фон» переговорів із росією

Укрінформ
Емоційний фон переговорів між українською та російською делегаціями важкий, але попри це діалог триває.

Про це йдеться в коментарі члена української переговорної делегації, радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, переданому ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

"Переговори проходять украй важко… Зрозуміло, що емоційний фон сьогодні в переговорному процесі тяжкий. Зрозуміло, що українська делегація працює виключно в рамках, які є проукраїнськими та прозорими. Зрозуміло також, що російська сторона дотримується своєї традиційної тактики публічно тиснути на переговорний процес, у тому числі за рахунок певних публічних заяв", – зазначив Подоляк.

Він додав, що переговори відбуваються онлайн у робочих підгрупах.

Читайте також: Подоляк про Маріуполь: Світ мовчить і спостерігає за геноцидом в онлайн-режимі

Як повідомлялося, президент росії володимир путін під час пресконференції із олександром лукашенком заявив, що після зустрічі у Стамбулі та звірств росіян у Бучі переговори з Україною зайшли у глухий кут.

29 березня у Стамбулі пройшов очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-