росія впевнена, що світ забуде її злочини в Україні - Зеленський

росія впевнена, що світ забуде її злочини в Україні - Зеленський

Укрінформ
росія впевнена, що світ та Європа забудуть її воєнні злочини в Україні.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони впевнені у безкарності, впевнені, що зможуть зробити так, що світ їм це забуде, що Європа їм це забуде, або від претензій Європи можна буде просто відмахнутися. У них проста звичайна логіка: мовляв усім треба торгувати, всім потрібна нафта, газ, всі захочуть користуватися російською територією для транзиту своїх товарів. Всі захочуть користуватися російським ринком. Саме так думають у москві", - сказав Президент.

Він зазначив, що Євросоюз уже обговорює шостий пакет санкцій проти росії, але й досі невідомо, чи опиниться під санкціями нафта.

За словами Зеленського, навіть після побачених масових убивств у Бучі та інших містах, навіть знаючи про депортацію людей та спостерігаючи за руйнуванням міст України російськими ракетами і авіабомбаби, деякі країни не можуть визначитись, коли ж вони суттєво обмежать купівлю російських енергоносіїв.

Читайте також: Зеленський - парламенту Литви: росіяни в Україні ґвалтують навіть немовлят

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область 2 квітня були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

З 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катують і винищують українське населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-