Зеленський: Лідерство Британії у допомозі Україні назавжди увійде в історію

Зеленський: Лідерство Британії у допомозі Україні назавжди увійде в історію

Укрінформ
Лідерство Великої Британії у наданні Україні допомоги увійде в історію зхисту демократії та Європи.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Лідерство Великої Британії у наданні нашій державі необхідної допомоги, передусім оборонної, а також і лідерство в санкційній політиці – назавжди в історії. В історії захисту демократії, в історії захисту Європи. Україна завжди буде вдячною за це – і Борису (Джонсону – ред.), і Британії», - сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що нинішній візит в Україну Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона демонструє максимально наочно, що для свободи і лідерства немає перешкод.

Президент розповів, що Джонсон був серед тих, хто не вагався жодної хвилини, чи підтримувати Україну.

Він також нагадав, що у суботу глава британського уряду приїхав у Київ ще й з новим пакетом фінансової та оборонної підтримки для України.

Крім того, Зеленський і Джонсон обговорили нові санкційні кроки, які потрібні, щоб примусити росію до миру.

Читайте також: Британія готова відновити Київ і область після війни - Зеленський

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у суботу, 9 квітня, відвідав Київ. Він представив новий пакет фінансової та військової допомоги, що включає, зокрема, 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем. Також Британія надала 394 млн фунтів стерлінгів, аби забезпечити безперервне функціонування життєво важливих гуманітарних послуг для українців.

В Україні 45-й день триває повномасштабна російсько-українська війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-