Канцлер Австрії завтра відвідає Київ та Бучу

Канцлер Австрії завтра відвідає Київ та Бучу

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер розпочав візит солідарності до України, у ході якого 9 квітня проведе зустрічі у столиці з керівництвом України та Києва, а також відвідає Бучу, де російські війська скоїли воєнні злочини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у п’ятницю австрійське інформагентство Austria Presse Agentur (APA).

"Канцлер Карл Нехаммер вирушив у п'ятницю ввечері з "візитом солідарності" до України, яка зазнала збройного нападу з боку росії. У суботу у Києві він зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та мером Віталієм Кличком. Програма також передбачає відвідування міста Буча, де загинуло понад 300 мирних жителів у ході ймовірних воєнних злочинів з боку російських військ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість жертв серед населення на Київщині стане відома за кілька тижнів - Монастирський

Зазначається, що глава австрійського уряду у п’ятницю ввечері вилетів до Польщі, звідки офіційна австрійська делегація, разом з представниками ЗМІ, нічним потягом з Перемишля відправиться в Україну. Прибуття до Києва австрійського канцлера очікується у суботу вранці. Повернення до Австрії – у неділю.

Як заявили у федеральній канцелярії Австрії, мета візиту – "продовжити надавати Україні якомога більшу гуманітарну та політичну підтримку".

"Важливо, що у рамках нашого нейтралітету ми підтримуємо Україну як на гуманітарному, так і на політичному рівні. Мій візит до Києва та Бучі на запрошення Президента Зеленського також спрямований на те, щоб продемонструвати нашу солідарність з українським народом. Те, що відбувається в Україні, – це страшна загарбницька війна проти мирного населення", - заявив Негаммер.

Читайте також: У Макарові на Київщині виявили 132 розстріляних військами рф цивільних

Австрійський канцлер наголосив на тому, що воєнні злочини, скоєні в Україні, мають бути розслідувані незалежними міжнародними експертами, а всі причетні до їх скоєння – мають понести відповідальність.

Як повідомляв Укрінформ, раніше федеральний канцлер Австрії назвав розстріли цивільних людей у Бучі воєнними злочинами, відповідальність за які несе російська армія.

Читайте також: У Польщі вимагають зупинити членство рф в міжнародних організаціях через геноцид в Україні

У п’ятницю глава австрійського уряду також засудив російський ракетний удар по вокзалу у Краматорську та наголосив на необхідності притягнення до відповідальності винуватців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-