Кількість жертв серед населення на Київщині стане відома за кілька тижнів - Монастирський

Кількість жертв серед населення на Київщині стане відома за кілька тижнів - Монастирський

Укрінформ
Про кількість жертв російської агресії серед мирного населення на Київщині можна буде говорити за кілька тижнів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в аеропорту смт Гостомель Бучанського району Київської області, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС.

«Наразі триває робота криміналістів, слідчих, які фіксують злочини. Дуже багато будівель заміновано. Випадки жахливі. Окупанти спеціально поставили розтяжку на двері там, де були підрозділи рятувальників ДСНС. Сапери також знаходять міни, розміщені під касками, у коробках з боєприпасами, на входах до погребів, де можуть перебувати жертви», - сказав глава МВС.

Він додав, що окупанти часто використовують тактику підриву.

Читайте також: На Київщині зафіксували факти жорстокого зґвалтування дітей рашистами

«Тобто там, де містяться закатовані ними люди, вони підривали ці будівлі. І зараз нам потрібен досить тривалий час, щоб знайти тіла», - сказав міністр.

За його словами, відсьогодні у Бородянці працюють добровольці-рятувальники, які погодилися допомогти в розбиранні завалів.

«Сподіваюся, що це набагато пришвидшить роботу щодо розбору завалів і вже за кілька тижнів ми зможемо сказати про кількість жертв у Київській області», - зазначив Монастирський.

Читайте також: Фон дер Ляєн і Боррель на власні очі побачили наслідки звірств росіян у Бучі

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та Київська область на початку квітня були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних, зруйновано інфраструктуру, заміновано території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-