Воєнні злочини росіян в Україні вимагають негайних дій міжнародної спільноти - Шмигаль

Воєнні злочини росіян в Україні вимагають негайних дій міжнародної спільноти - Шмигаль

Укрінформ
Воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні російськими військовими в Бучі та інших містах України, вимагають негайних дій міжнародної спільноти.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Шмигаля, сьогодні він з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Геґером відвідав Бучу і показав наслідки звірств, вчинених росіянами над цивільними українцями.

"Воєнні злочини та злочини проти людяності в Бучі та інших містах України вимагають негайних дій міжнародної спільноти. Розраховуємо на підтримку ЄС у притягненні всіх винних до міжнародної кримінальної відповідальності", - наголосив Шмигаль.

Шмигаль показав керівнцтву Єврокомісії наслідки звірства росіян у Бучі / Фото: t.me/Denys_Smyhal

 

Президентка Єврокомісії підкреслила, що вони приїхали в Бучу, щоб висловити свою солідарність та показати, що Європа та світ стоять на боці України, що вони надалі підтримуватимуть Українську державу.

Читайте також: Фон дер Ляєн і Боррель на власні очі побачили наслідки звірств росіян у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Київської області світ облетіли фото убитих російськими загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-