Подоляк: Тимчасове перемир’я з рф – це відкладена війна у майбутньому

Подоляк: Тимчасове перемир’я з рф – це відкладена війна у майбутньому

Укрінформ
Україна наполягає на гарантіях безпеки, оскільки будь-яке тимчасове перемир’я з росією є відкладеною війною у майбутньому.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі єдиного інформаційного марафону, повідомляє Укрінформ.

«Будь-яке тимчасове перемир'я з російською федерацією – це відкладена війна в майбутньому, це треба розуміти, це "Мінськ-3" може бути. Тому що перемир’я з державою, мається на увазі рф, яка продає світу тільки експансію, тільки війну, тільки війну з сусідами, – це завжди великий ризик. Нам він не потрібен. Ми хочемо отримати формульну гарантію безпеки, що в Україну більше ніколи жодна орда, жодна федерація не прийде зі своїми понтами і не буде нас вчити жити», – зазначив він.

Читайте також: В ОП розповіли про зміну «емоційного фону» переговорів з росією

Водночас Подоляк розповів, що Україна постійно працює над досягненням домовленостей про припиненням вогню в гуманітарних цілях, щоби доставити гуманітарні вантажі.

«рф навіть це заважає зробити, тому що їхня тактика війни проти України – це не тактика військова, це тактика саме залякати населення, це війна проти цивільного населення. І однією з форм війни є створення гуманітарних катастроф», – підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Російська пропаганда увійшла в найбільш токсичну фазу - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-