В ОП розповіли про зміну «емоційного фону» переговорів з росією

В ОП розповіли про зміну «емоційного фону» переговорів з росією

Укрінформ
Переговорний процес із російською федерацією відбувається постійно у рамках комунікації робочих груп, проте після виявлених злочинів російських військ у звільнених населених пунктах емоційний фон змінився.

Про це розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю «РБК Україна», повідомляє Укрінформ.

«Переговорний процес йде постійно. Є зустрічі, коли делегації безпосередньо між собою зустрічаються, підводяться якісь проміжні підсумки. А є постійний онлайн-процес, в якому беруть участь робочі групи – дипломатична, юридична, військова і так далі – які повинні визначити базові параметри визначеного президентом формульного документа про гарантії безпеки. Котрий дозволить вийти з нинішнього стану війни і попередити будь-які подібні агресії в майбутньому», – зазначив він.

Читайте також: Подоляк закликав москву знизити градус ворожнечі, якщо вона готова до діалогу

Водночас Подоляк заявив, що наразі є «деяка зміна» переговорного фону, у зв'язку з подіями в Київській області, Бучі й не тільки. За його словами, це накладає «певний відбиток».

На уточнююче питання, у який бік змінився цей фон, Подоляк відповів: «Це не питання власне ведення переговорів, а емоційний фон, на якому ці переговори ведуться».

Він додав, що українське суспільство зараз з набагато більшим негативом ставиться до будь-якої переговорної концепції, яка стосується рф.

Читайте також: Російська пропаганда увійшла в найбільш токсичну фазу - Подоляк

«Тим не менш, Президент не раз вже говорив, що переговорний процес повинен йти в будь-якому випадку, тому що він все-таки дозволяє вирішувати питання гуманітарних коридорів, обміну полонених. Тобто, щоб спробувати все-таки в рамках переговорного процесу повернути Росію в адекватний стан з точки зору правил і звичаїв ведення війни», – пояснив Подоляк.

Водночас він підкреслив, що переговорний процес важливий саме можливістю укласти «формульну угоду, в рамках запропонованого Президентом Володимиром Зеленським механізму, коли Україна не тільки буде тет-а-тет розмовляти з Росією про війну і мир, але буде це робити в присутності інших впливових держав з потужними арміями, коли РФ буде брати на себе зобов'язання перед цілою низкою важливих країн».

Читайте також: Кулеба про переговори з лавровим: Якщо це припинить смерті, я готовий зустрічатися будь з ким

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі пройшов очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Надалі переговори України та російської федерації продовжилися в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-