Подоляк: росіяни вважають, що «донбаська битва» покращить їхні ситуативні позиції

Подоляк: росіяни вважають, що «донбаська битва» покращить їхні ситуативні позиції

Укрінформ
росіяни розраховують на майбутню битву на сході України як на шлях для покращення переговорних позицій рф.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі єдиного інформаційного марафону, повідомляє Укрінформ.

«росія бачить, що з точки зору подій на фронтах вони не мають жодної переваги, хоча вони вважають, що, наприклад, донбаська битва, на яку вони розраховують, суттєво покращить їх якісь ситуативні позиції, і вони зможуть на переговорах більш нахабно поводитися, ну, як росія звикла поводитися», – сказав він.

Водночас Подоляк запевнив, що усі готові до того, щоб «поставити росію на місце». «І після того ще раз зробити більш прагматичними наші переговорні позиції й отримати те, що Україна має отримати в результаті російсько-української війни», – додав він.

Читайте також: Подоляк закликав москву знизити градус ворожнечі, якщо вона готова до діалогу

Водночас радник керівника ОП розповів, що останні два тижні російські топи й російська політична еліта постійно роблять «якісь дивні» заяви. На його думку, росіяни дуже сильно нервують і взагалі не розуміють, що відбувається.

«Уже практично півтора місяця йде війна, у якій вони (росіяни – ред.) не те, що не переможці, у них взагалі на те, щоб перемогти у тому вигляді, як вони це собі планували зі своїми цими великими понтами, вже таких шансів немає», – сказав він, коментуючи слова пресскретаря президента рф дмитра пєскова про те, що росія зазнала «значних втрат» у війні проти України.

Подоляк запевнив, що Україна має свій план, якого дотримується, який «директивно» запропонував Президент Володимир Зеленський. «Ми чітко розуміємо, куди і як ми йдемо. ЗСУ виконує свою роботу, переговорна група – свою, дипломатичні місії – свою, політичні радники – свої місії виконують, країни світу допомагають Україні все більше і більше», – додав радник очільника ОП.

Читайте також: Подоляк попередив європейців: Буча - лише початок правди про сучасну росію

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі пройшов очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни запровадили та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-