До Києва повертається місія ООН

До Києва повертається місія ООН

Укрінформ
ООН відновить присутність у Києві своїх гуманітарних організацій після тимчасового переїзду деяких її відділень на Захід.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік після візиту в Україну Генсека ООН із гуманітарних питань Мартіна Гріффітса, повідомляє UN News.

Заступник Генерального секретаря ООН підтвердив відданість захисту цивільних осіб та наданню гуманітарної допомоги всім, хто її потребує.

Читайте також: CNN: росія грозила «наслідками» перед голосуванням за її усунення з Ради ООН з прав людини

«Він (Гріффітс – ред.) також сказав, що після свого тимчасового переміщення ООН відновить свою гуманітарну присутність та керівництво в Києві, що українська влада тепло вітала», – сказав Дюжаррік.

У четвер Гріффітс відвідав постраждалі від звірств російських військових Бучу та Ірпінь, де його супроводжувала віцепрем'єр-міністр України Ольга Стефанішина. Він заявив, що був шокований злочинами росії проти людяності, які на власні очі побачив у передмісті Києва.

Читайте також: Президент: Призупинення участі рф у Раді ООН з прав людини – покарання за агресію проти України

Відзначивши, що весь світ приголомшений знімками з передмістя Києва, Гріффітс підтримав заклик Генерального секретаря ООН щодо проведення негайного та незалежного розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Також Гріффітс зустрівся у Києві із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, віце-прем'єром Іриною Верещук, міністром оборони Олексієм Рєзніковим, а також із заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою.

Перед поїздкою до України Гріффітс відвідав москву.

Читайте також: Після рішення ООН про вигнання із Ради з прав людини росія заявила, що виходить сама

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Фото: UNOCHA/Saviano Abreu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-