Зеленський закликав Кіпр закрити порти для суден рф та скасувати всі привілеї для росіян

Зеленський закликав Кіпр закрити порти для суден рф та скасувати всі привілеї для росіян

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав політиків Республіки Кіпр заморозити використання росіянами всіх їхніх суден, які є водах острівної держави.

Відповідний заклик він висловив під час виступу перед парламентом Кіпру, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський наголосив, що Республіка Кіпр має надзвичайно потужні інструменти впливу на російське суспільство, які можна спрямувати на досягнення миру.

«Потрібно повністю закрити всі порти демократичного світу для російських суден. Це має бути спільне рішення на рівні Євросоюзу, але на рівні вашої держави можливо також, як мінімум, заморозити використання росіянами всіх належних їм яхт та інших суден, які є у ваших водах. Ви можете зупинити діючі привілеї для громадян росії, починаючи від так званих «золотих паспортів» для всіх росіян без винятку, закінчуючи подвійним громадянством для них», - заявив Зеленський

Водночас, на його думку, якщо буде доведено, що окремі росіяни засуджують воєнні злочини російських військових та не мають на меті використовувати юрисдикцію Кіпру для уникнення санкцій, а також інших обмежень проти росії, тоді може бути допустимим звичайне ставлення до цих людей.

«Потрібно зупинити будь-які намагання російських громадян, які потрапили під санкції, обходити ці обмеження. Потрібно зробити всю належну роботу, щоб підготувати Євросоюз до неминучого ембарго на постачання енергоносіїв з росії… Демократичний світ повинен перестати бути спонсором для воєнних злочинів росії, для руйнації дітей і вбивства дітей. Демократичний світ має навчатися гарантувати реальну безпеку для кожної держави, яка може стати жертвою агресії», - додав Президент України.

Окрім цього, він закликав політиків Кіпру підтримати Україну на шляху до ЄС.

Читайте також: росія хоче використати, підкорити або залякати інші держави - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-