Рада Європи після вторгнення росії в Україну має переосмислити підходи до миру – Кокс

Рада Європи після вторгнення росії в Україну має переосмислити підходи до миру – Кокс

Укрінформ
Рада Європи після брутального вторгнення росії в Україну має переосмислити підходи до забезпечення мирного існування країн на континенті.

Про це заявив президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс на спільному з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кокс нагадав, що Раду Європи було створено у 1945 році під лозунгом «Ніколи знову», а після Другої світової війни Європа вирішила, що єдиний спосіб, у який континент може продовжувати існувати, - це об’єднання, тому що поділ завжди веде до трагедій.

Читайте також: Насильне вивезення людей з Маріуполя до рф є повторенням дій нацистів у Другу світову - МЗС

«Прикро, що це знову сталося, що у нас знову втрати, і серед мирних мешканців також, що у нас така брутальна війна росії проти України. Ми повинні зрозуміти, що це справжня підстава для того, щоб переосмислити нашу реальність і наші підходи», - сказав Кокс.

Він поінформував, що у квітні у Раді Європи буде проводитися багато дискусій щодо наслідків російської агресії проти України.

«Ми будемо обговорювати ці жахливі звірства, які ніколи не мали повторитися, однак ми побачили, що вони повторюються… Сьогодні відбувається зустріч у Страсбурзі, щоб також подумати про те, як розслідувати воєнні злочини росії у Міжнародному суді. На жаль, ці звірства вже сталися, і ми маємо довести, хто відповідальний за них, адже це не лише ті, хто безпосередньо їх вчиняли, а й ті, хто фактично їх замовив», - зауважив президент ПАРЄ.

Кокс також запевнив, що представники ПАРЄ не обмежаться сьогоднішнім візитом до України, а неодмінно проводитимуть їх і надалі, щоб визначити, як допомогти Україні у відбудові.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував ПАРЄ організувати місію зі встановлення та збору фактів злочинів російської федерації в Україні для міжнародних судів. Він також висловив сподівання на допомогу в притягненні агресора до відповідальності. Окрім цього, Голова ВР зазначив, що розраховує на постійне здійснення оцінювання ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото з сайту aspi.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-