Україна в ОБСЄ назвала росію нацистською державою

Україна в ОБСЄ назвала росію нацистською державою

Укрінформ
Місія України в ОБСЄ звернула увагу іноземних делегацій на публікацію у російському державному "інформагентстві" "РИА Новости" статті про необхідність знищення українців, що є черговим "проявом росії як нацистської держави".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк під час спецзасідання Постійної ради ОБСЄ, присвяченого звірствам російських загарбників на Київщині.

"Того ж дня, коли було оприлюднено фотографії злочинів з Бучі, російське державне інформаційне агентство "РИА Новости" опублікувало статтю "Що росії робити з Україною". З огляду на рівень цензури в росії, зелене світло цій статті не могло бути дано помилково. Це є проявом і виправданням політики росії щодо українців. А також це – прояв росії як нацистської держави, що є загрозою європейській та світовій безпеці", - заявив Цимбалюк.

Український посол звернув увагу іноземних делегацій, що у статті на державному російському ресурсі уточнюються плани путіна щодо України, зокрема, щодо необхідності ліквідації "бандерівської еліти" та спокутування вини українцями за її підтримку. "Це – індульгенція для подальшого винищення українців, чи не так? І вони не хочуть приховувати своїх намірів. Тож не варто плекати ілюзій стосовно їхніх подальших планів щодо українського народу та нашої державності. "Деєвропеїзація" і "деукраінізація". Вони хочуть стерти навіть назву держави", - заявив Цимбалюк.

За словами дипломата, цей "маніфест рашизму" послужить одним із доказів у майбутньому трибуналі над воєнними злочинцями та пропагандистами російської федерації. "І не повинно бути жодних вагань щодо наших подальших дій, як зупинити це зло. Тому що безкарність породжує ще більше насильство. А тому притягнення до відповідальності всіх винних має розірвати це порочне коло", - заявив Цимбалюк.

Під час свого виступу український посол також звернувся до представників делегації рф не поширювати в ОБСЄ усі ті дурниці та вказівки, які вони отримують з москви. За його словами, це їхній вибір і це їхня майбутня відповідальність – "перед майбутніми поколіннями, перед майбутніми трибуналами і перед Богом, якщо вони вірять хоч в щось".

Читайте також: Європа має перестати боятися росії - звернення Зеленського до парламенту Іспанії

24 лютого російська федерація розпочала війну проти України. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста та селища України, катують і вбивають мирне населення.

У звільненій від російських загарбників Бучі на Київщині виявили братську могилу, де поховані майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав'язаними руками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-