Стефанчук про статтю в РІА «Новости»: Хто знає, яка країна наступною буде в заголовку

Стефанчук про статтю в РІА «Новости»: Хто знає, яка країна наступною буде в заголовку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук висловився щодо статті державної російської інформаційної агенції "РИА Новости" під назвою "Що росія має зробити з Україною?".

Голова Ради Руслан Стефанчук заявив, що стаття державної російської інформаційної агенції "РИА Новости" під назвою "Що росія має зробити з Україною?" свідчить про те, що смертоносці, які ще місяць тому називали себе миротворцями, вже не приховують своїх злочинних планів.

Відповідну заяву спікер українського парламенту зробив у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що в той час, коли на перших шпальтах багатьох іноземних ЗМІ публікувалися страшні кадри з Бучі, Ірпеня та Гостомеля, у державному російському виданні "РИА Новости" вийшла стаття Тимофія Сергейцева "Что Россия должна сделать с Украиной?".

«Смертоносці, які ще місяць тому називали себе миротворцями, вже не приховують своїх злочинних планів. А хочуть вони геноциду української нації; заставити забути нас про свободу; ліквідувати ЗСУ; вилучити та переписати всі підручники історії; встановити жорсткий терор у культурі, політиці та освіті», - констатував Стефанчук.

Він звернувся до світової спільноти із закликом припинити боятися російської федерації та вважати, що вдасться «пересидіти» цю трагедію, а також шукати вигоду для себе та чинити політичне мародерство.

«Адже стаття "Что Россия должна сделать с…" може мати неочікуване продовження. І хто знає, яка країна наступною буде в заголовку», - додав спікер українського парламенту.

Голова ВР наголосив, що зараз час великих, сміливих рішень та славетних перемог.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив, що стаття російського видання "РІА Новини" під назвою "Що росія повинна зробити з Україною?" є одним із доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців.

Читайте також: Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк зазначив, що агентство внутрішнього пропагандистського користування - "РИА Новости" - практично відкрито оголошує офіційну позицію рф. Зокрема прокремлівське медіа відверто повідомляє, що росія офіційно хоче знищити Україну. За його словами, що в статті офіційно та публічно протоколюються заклики до масового вбивства за етнічними, соціальними і навіть державницькими ознаками.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських населених пунктів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-