Стефанчук: Рада зробить усе, щоб проросійських партій в Україні більше не було

Стефанчук: Рада зробить усе, щоб проросійських партій в Україні більше не було

Укрінформ
Верховна Рада зробить усе необхідне для того, щоб проросійських політичних партій в Україні більше не було.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, коментуючи законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій" (№7172-1) в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що наразі триває підготовка закононопроєкту до розгляду в другому читанні. Спікер парламенту не виключає, що буде подано багато блокуючих поправок, оскільки відповідний проєкт невигідний конкретним партіям.

«Ми будемо думати, як його реалізувати через Верховну Раду. Але я думаю, що у Верховної Ради є достатньо механізмів для того, щоб ми могли нормально проголосувати цей законопроєкт, тому що не може бути в Україні партій, які напряму підтримують російську федерацію і підтримували утихомирення агресії. Ми вважаємо це неправильним. Це колабораційна діяльність, тому ми зробимо все, щоб таких партій в Україні більше не було», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Президент увів у дію рішення, що призупиняє діяльність ОПЗЖ і ще 10 проросійських партій

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на засіданні 1 квітня ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій" (№7172-1), який визначає процедуру заборони партій, що мають антиукраїнський характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-