США й Туреччина посилюють взаємодію в оборонній та інших сферах

США й Туреччина посилюють взаємодію в оборонній та інших сферах

Укрінформ
Сполучені Штати й Туреччина у понеділок провели першу зустріч у форматі нового двостороннього стратегічного механізму, спрямованого на посилення взаємодії у сферах оборони, економіки, боротьби з тероризмом.

Зустріч відбулася в Анкарі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Державний департамент США.

«Відповідно до зобов’язань, взятих на себе президентами Байденом і Ердоганом під час зустрічі в Римі в жовтні 2021 року, Сполучені Штати й Туреччина запустили стратегічний механізм», - зазначається в повідомленні.

З цією метою заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд і заступник глави МЗС Туреччини Седат Онал на чолі делегацій 4 квітня провели першу зустріч. Сторони розглянули питання взаємних інтересів, у тому числі, економічної та оборонної взаємодії, боротьби з тероризмом, регіональні питання.

«Вони підтвердили спільну прихильність суверенітету й територіальній цілісності України. Сполучені Штати привітали зусилля Туреччини для сприяння справедливому дипломатичному рішенню для припинення війни шляхом переговорів»,- зауважили в Держдепартаменті США.

З метою продовження взаємодії у форматі стратегічного діалогу 5-6 квітня в Анкарі перебуватиме заступниця міністра торгівлі США Маріса Лаго. Вона обговорюватиме з турецькою стороною питання економічної та торговельної співпраці.

Читайте також: США домагаються виключення росії з Ради ООН з прав людини

24 лютого президент росії путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-