Єрмак запевняє - Захід навіть не думає послабляти санкції проти росії

Єрмак запевняє - Захід навіть не думає послабляти санкції проти росії

Укрінформ
У заявах росіян про нібито відсутність тиску на них від міжнародних санкцій є велика частка бравади, а про будь-які санкційні послаблення проти рф у світі наразі взагалі не йдеться.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю в рамках єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«У цьому є дуже велика частка бравади, тому що сьогодні є перелік дуже жорстких санкцій. Але на якомусь моменті ми вирішили, що треба всі ці санкції відслідковувати, дуже оперативно аналізувати, робити це публічно, говорити, де ці санкції є як красива назва, де вони недопрацьовані, де дуже швидко знаходять шляхи, як їх обходити, і які нові санкції повинні бути», - зазначив він.

Єрмак нагадав, що аналізом дії санкцій проти рф займається спеціальна група за участю українських та міжнародних експертів, а також до неї вже долучаються офіційні представники зі США, ЄС, Великої Британії.

Читайте також: росія має відповісти за звірства: Держдеп анонсував нові санкції

«Я особисто щодня приділяю багато уваги, щоб санкції були не просто руйнівними, а не дали можливості далі фінансувати цю війну», - сказав очільник ОП.

Він розповів, що Україна не втрачає жодної години і не дає світу забути про розв’язану росією війну ні на хвилину.

Водночас на запитання, чи «розхолоджують» переговори України з рф інші країни щодо санкцій, Єрмак відповів, що ні.

Читайте також: «Нові санкції вже в дорозі»: ЄС сприятиме міжнародному розслідуванню звірств росіян під Києвом

«Вони (міжнародні партнери – ред.) абсолютно розуміють і вже практично всі зробили офіційні заяви про те, що про послаблення санкційного режиму взагалі не йдеться, навіть не почали думати про це. По-перше, будь-які навіть думки можуть з’являтися тільки після того, як усі російські війська вийдуть з території України», - переконує керівник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив зі своїм французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном підготовку п'ятого пакету санкцій Євросоюзу проти росії.

Читайте також: Світ має знати про злочини російських загарбників в Україні – президентка Європарламенту

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США ,ЄС та низка інших країн запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти рф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-