Зеленський: Після звірств росіян важко говорити про перемовини, але як Президент я маю це зробити

Зеленський: Після звірств росіян важко говорити про перемовини, але як Президент я маю це зробити

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що після звірств російських військових в Україні йому як людині важко говорити про будь-які перемовини з рф, але як Президент він мусить це зробити.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю американському телеканалу CBS, відео якого оприлюднене на сторінці Президента у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У мене як у Президента України не може просто бути людської позиції щодо президента володимира путіна і щодо діалогу з рф. Я повинен відстоювати інтереси своєї держави. І тому, повірте мені, складно загалом говорити про те, як після того звірства, що вони зробили, як ми взагалі можемо вести з росією будь-які перемовини. Це складно, якщо говорити на людському рівні. Але як Президент я повинен це зробити. Тому що будь-яка війна має закінчитися", - заявив Зеленський.

За його словами, з погляду простих людей складно говорити, що ця війна має закінчитися миром, але як Президент він вважає, що окрім переговорів, іншого шляху немає. "Враховуючи тисячі загиблих, мене як людину не влаштовує (завершення війни просто миром - ред.). Але як Президент я повинен сказати, що іншого шляху, як діалог, немає, якщо ми не хочемо, щоб сотні тисяч, або мільйони загинули", - сказав Президент.

Водночас він зауважив, що провести перемовини задля завершення війни можливо лише тоді, коли є згода двох сторін "і розуміння чи хоча б бажання зрозуміти, що має бути діалог". "Пострілами нічого не вирішиш з Україною, ми будемо стояти до кінця. Тому я готовий до діалогу, про який я говорю весь свій президентський термін", - наголосив Зеленський.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Після визволення кількох міст поблизу Києва в мережі 2 квітня з'явилися шокуючі фото з Бучі, що свідчать про нові страшні злочини росіян на території України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-