Генсек НАТО попереджає про нові атаки в Україні: Це не «справжнє виведення військ рф»

Генсек НАТО попереджає про нові атаки в Україні: Це не «справжнє виведення військ рф»

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відхід російських військ з частини територій України не можна вважати справжнім виведенням військ і попередив, що атаки на Україну триватимуть.

Про це він заявив у неділю телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«Те, що ми бачимо, не є справжнім виведенням. Натомість ми бачимо, що росія переміщує свої війська. Вони забирають частину з них (війська, які були задіяні на півночі України – ред.), щоб переозброїти їх, надати підкріплення цим частинам, поповнити запаси. Нам не варто бути занадто оптимістичними, оскільки атаки на Україну триватимуть», – сказав Столтенберг журналістці CNN.

НАТО також занепокоєне можливим посиленням атак, особливо на півдні та сході України, заявив Столтенберг.

«Отже, це не реальний відхід, а більше зміна в стратегії. Більше зосередження на півдні та сході», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них зі зв'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчиненими російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-