Українські політики і бізнесмени написали листа CNN про російську дезу, Коломойського та «Азов»

Українські політики і бізнесмени написали листа CNN про російську дезу, Коломойського та «Азов»

Укрінформ
Українські політики, промисловці і бізнесмени закликають CNN не поширювати дезінформаційні наративи кремля про полк "Азов", який нині захищає Маріуполь, і зняти з сайту колонку, що містить грубі пересмикування.

Відповідний відкритий лист до CNN оприлюднив у Фейсбуці український підприємець, народний депутат, уродженець Маріуполя Сергій Тарута, передає Укрінформ.

«Ми вдячні за те, що ви показуєте правду про війну в Україні і пояснюєте своїй аудиторії маніпуляції Кремля. Водночас ми хотіли б вказати на ключові антиукраїнські уловки росії, які вона використовує для західної аудиторії. На нашу думку, автори і аудиторія CNN частково стали об‘єктом токсичних дезінформаційних атак Кремля», - зазначається в листі, який підписали понад 200 політиків та бізнесменів.

Зокрема, автори зауважують, що йдеться про свідому плутанину між полком Національної гвардії «Азов» і партією «Національний корпус». Правдою є те, що колишні командири «Азова» після закінчення військової служби створили партію. До неї увійшли деякі ветерани «Азова». Водночас полк «Азов» не є крилом партії. Це - частина Національної гвардії України під управлінням Генерального штабу і вищого військового командування України, наголошується в листі.

Підписанти також заперечують, що «азовський рух» був фінансований не лише державою, але й олігархом Ігорем Коломойським, проти якого США запровадили санкції. Фактом є те, що олігарх Коломойський справді підтримував деякі добровольчі об‘єднання, але серед них не було полку «Азов», зазначили автори листа, додавши, що у цьому контексті росія використовує прізвище Коломойського, розуміючи, що це дає додаткової токсичності саме для американської аудиторії.

«Отже, ми маємо справу не з випадковими неточностями, а з вмілими дезінформаційними наративами, які б‘ють по найбільш болючих точках Заходу з єдиною метою - ослабити військову і політичну допомогу Україні», - наголосили українські політики та бізнесмени і закликали CNN принести вибачення військовим і зняти з сайту колонку, що містить грубі пересмикування.

«Поширення такої інформації завдає болю родинам військових, які вже загинули або зараз перебувають у повному оточенні в Маріуполі. Це також деморалізує супротив України», - підкреслюється у відкритому листі.

Тарута у своєму пості додав, що полк “Азов” – це суперкіборги, бо тримають оборону Маріуполя, на який росія кинула 14-тисячне військо, елітні спецпідрозділи, авіацію.

«Без їжі, води, без можливості перегрупуватись, поповнити боєприпаси, «Азов» воює з російським звіром. І саме тому ми, українські політики, промисловці, бізнесмени, українські громадяни звернулись із колективним листом до CNN, щоб відстояти честь і добре ім’я «Азову», який сьогодні відстоює свободу Маріуполя і незалежність України», - наголосив Тарута.

Як повідомлялося, на CNN кілька днів тому вийшла авторська колонка, в якій полк "Азов" звинувачується в неонацизмі.

Разом з тим російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становила близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі перебувають близько 160 тис. мирних людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-