Пʼятий пакет санкцій ЄС проти росії закриє лазівки для обходу обмежень - Кулеба

Пʼятий пакет санкцій ЄС проти росії закриє лазівки для обходу обмежень - Кулеба

Укрінформ
Пʼятий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії закриватиме виявлені за останній місяць лазівки для обходу обмежень.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Станом на зараз в Європейському Союзі запроваджено чотири пакети санкцій, паралельно відбувається реально в щоденному режимі оцінка їх застосування, виявляються прогалини. І от якраз у пʼятому пакеті санкцій, який буде незабаром ухвалений... величезний блок закриватиме виявлені за останній місяць лазівки для обходу санкцій російською федерацією», - підкреслив глава української дипломатії.

Кулеба зауважив, що в рамках пакету санкцій робота проводиться на мікрорівні, тоді як над закриттям лазівок на макрорівні. Він та Президент Володимир Зеленський спілкуються з іншими главами МЗС та лідерами держав, які росія намагається використати для обходу санкцій.

За словами міністра, з ними спілкуються також американські та британські партнери, роз’яснюючи наслідки обходу санкцій.

«Не можу розкрити деталі, але скажу, що багато таких шляхів ми закрили на політичному рівні», - наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з президентом Європарламенту Робертою Мецолою закликав партнерів оголосити черговий пакет санкцій проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-