Питання про нейтральний статус України має бути винесене на референдум – Арахамія

Питання про нейтральний статус України має бути винесене на референдум – Арахамія

Укрінформ
Питання про зміну Конституції в частині позаблокового нейтрального статусу України має бути винесене на всеукраїнський референдум.

Про це голова української переговорної делегації, керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо буде підписаний такий договір, коли ми його виточимо, повністю будемо розуміти, що Україна максимально захищена... Наступним завданням буде внесення змін до Конституції України щодо позаблокового, нейтрального статусу. Для того, щоб це зробити, ми хочемо провести референдум, тобто це вирішуватиме український народ, а не політики», - зазначив він.

За словами нардепа, питання референдуму є важливим положенням у контексті підписання мирної угоди. Зокрема, на початку перемовин російська сторона активно протидіяла цьому, однак згодом погодилася на те, що немає іншого шляху.

Також, відповідаючи на запитання, що відбудеться, якщо український народ не підтримає положення щодо нейтрального статусу України, Арахамія зазначив: «Тоді це буде означати, що договір остаточно не матиме юридичної сили. Можливо, ми тоді чи повернемося до стану війни, чи повернемося до нових перемовин і вирішуватимемо це якимось іншим шляхом».

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Українська сторона виступила з низкою пропозицій для припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-