Трюдо запевнив, що Канада підтримає Україну всім необхідним для перемоги

Трюдо запевнив, що Канада підтримає Україну всім необхідним для перемоги

Укрінформ
Канада готова надавати Україні все, що потрібне для пришвидшення перемоги над росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками зустрічі української парламентської делегації із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо розповіла депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Наскільки ми зрозуміли меседж прем’єр-міністра Трюдо, то нас запевнили, що Канада підтримає Україну, що б нам не треба було для перемоги. Ми сподіваємося, що ці слова перетворяться у все більше конкретних дій з терміновістю, необхідною під обстрілами”, - сказала Цинцадзе.

За її словами, Україна просить від Канади збільшення фінансової допомоги й поставок зброї. “У випадках, коли Канада не має змоги передати українцям певну зброю, ми просили знайти способи допомогти нам придбати її десь у світі”, - зазначила депутатка.

Читайте також: Канада готує нові санкції проти росії

Вона додала, що Україна воліла б також, аби санкції проти росії були суттєво посилені та розширені. “На наше переконання, Канада з її історією гуманітарного лідерства, може робити більше у формуванні союзу та упевненні, що такі демократії, як: Бразилія, Індія, ПАР - нарешті припинять займати нейтральну позицію, натомість перейшовши на бік світла, демократичних цінностей супроти зла. Канада може зіграти у цьому роль”, - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, наразі делегація із п’яти депутатів українського парламенту перебуває із візитом в Канаді. Члени делегації вже провели зустрічі із прем’єр-міністром та віцепрем'єр-міністром Канади, главою МЗС, депутатами та іншими посадовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-