Кулеба пояснив зміну стратегії рф: вона не може атакувати по всіх напрямках одразу

Кулеба пояснив зміну стратегії рф: вона не може атакувати по всіх напрямках одразу

Укрінформ
Армія Росії виявилася недостатньо сильною, щоб атакувати Україну одразу по всіх напрямках, а російський диктатор путін вже реалістичніше дивиться на воєнний стан справ.

Про це в інтерв'ю CNN заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

За його словами, Москва заявила про скорочення військової активності на півночі України, оскільки українська армія почала успішно відтісняти окупантів з-під Києва – і війська рф не можуть утримати лінію фронту довкола столиці.

Кулеба вважає, що путін став реалістичнішим в оцінках своєї армії, адже рішення про скорочення активності на півночі не могло прийматися без його відома.

"Якщо перекласти це недавнє пересування (військ, – ред.) на людську мову, то це буквально означає: у мене недостатньо сил, щоб продовжувати атакувати Україну з трьох напрямків одночасно. Тому я мушу перекинути частину своїх сил в інший напрямок, щоб зміцнити мою армію у цьому районі", – сказав він.

Кулеба вважає, що якою б не була картина реальності путіна – він має розуміння, що недостатньо сильний, аби продовжувати атакувати Україну з усіх боків.

При цьому глава МЗС нагадав, що з'явилося не одне повідомлення про перегрупування російських військ для посилення атаки на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-