Війська рф здійснюють перегрупування на кількох напрямках

Війська рф здійснюють перегрупування на кількох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська здійснюють перегрупування на кількох напрямках для подальшого наступу.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 24:00 1 квітня, російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України, завдає систематичних ракетних та авіаційних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури і житлових кварталах населених пунктів.

За даними Генштабу, з метою створення наступальних угруповань підрозділи ворога продовжують перегрупування військ.

Зокрема з району Чорнобиля до населених пунктів, розташованих на території республіки білорусь, виводяться окремі підрозділи 5-ої, 29-ої та 35-ої загальновійськових армій Східного військового округу та 155-ої окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, імовірно, з подальшим переміщенням до Бєлгородської області.

Встановлено, що до залізничної станції Долбіно (Бєлгородська область) прибув залізничний ешелон з технікою окремих підрозділів 4-ої танкової дивізії 1-ої танкової армії Західного військового округу.

На Волинському напрямку обстановка змін не зазнала.

На Поліському напрямку російські війська діють силами окремих підрозділів 38-ої окремої мотострілецької бригади 35-ої загальновійськової армії, 37-ої окремої мотострілецької бригади та 5-ої окремої танкової бригади 36-ої загальновійськової армії.

Наступальних дій ворог не проводив, основні зусилля зосереджував на веденні оборони окремих рубежів з метою прикриття відведення військ на територію республіки білорусь.

Зазначається, що російські загарбники здійснюють мінування районів місцевості та техніки, яка не підлягає евакуації, руйнування об’єктів інфраструктури для затримки просування українських військ.

Згідно з інформацією Генштабу, підрозділи збройних сил рф, які відводяться до білорусі, зосереджуються на території Поліського радіаційного заповідника в районах населених пунктів Кіров, Хільчиха, Наровля та Волоховщина.

На Сіверському напрямку російські війська наступальних дій не проводили, основні зусилля зосереджували на прикритті відведення військ на територію рф та стримуванні наступальних дій Сил оборони.

На Чернігівському напрямку противник продовжує блокування Чернігова, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та позиціях підрозділів ЗСУ.

З метою нарощування угруповання військ з населеного пункту Валуйки (Бєлгородська область) у район Піски (Харківська область) переміщені підрозділи 106-ої повітряно-десантної дивізії, імовірно, з метою ведення бойових дій на Донецькому напрямку.

На Харківському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює перегрупування військ та артилерійські обстріли житлових кварталів, проводить повітряну розвідку позицій підрозділів ЗСУ із застосуванням безпілотників.

На Ізюмському напрямку російські загарбники продовжують контролювати частину міста Ізюм та утримують понтонні переправи через річку Сіверський Донець, здійснюють перегрупування військ з метою створення наступального угруповання.

На Донецькому напрямку ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та штурмові дії на більшості напрямків, наносить авіаційні удари по підрозділах українських військ у районах населених пунктів Рубіжне, Біла Гора, Мар’їнка та Сєверодонецк.

Основні зусилля російські війська зосереджують на взятті під контроль Попасної та Рубіжного, здійснюють вогневе ураження та штурмові дії з метою встановлення контролю над Маріуполем.

Крім того, ворог розпочав наступальні дії у напрямках Велика Новосілка та Роздольне. На обох напрямках був зупинений.

На Південнобузькому напрямку суттєві зміни в положенні та переміщенні підрозділів противника зафіксовані не були.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники з 24 лютого по 1 квітня втратили в Україні вже близько 17,7 тис. особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-