Президентка Європарламенту: Україну визнаємо кандидатом на вступ до ЄС офіційно і швидко

Президентка Європарламенту: Україну визнаємо кандидатом на вступ до ЄС офіційно і швидко

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола запевнила, що Україну визнають кандидатом на членство в Євросоюзі та нададуть їй допомогу у відбудові після завершення розв’язаної росією війни.

Це вона зазначила на спільному брифінгу з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, повідомляє Укрінформ.

«Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко. Це я обіцяю вам від Європейського парламенту», - сказала Мецола.

Вона наголосила, що зазіхання рф на Україну, її свободу й територію є зазіханням на цілу Європу і чинний порядок у світі.

Очільниця Європарламенту також запевнила, що європейські партнери докладуть усіх зусиль, щоб відбудувати після війни українські міста і села, що зазнали нищівних ударів з боку агресора.

Вона запевнила, що країни Європарламенту стоять пліч-о-пліч з українцями у боротьбі з російськими загарбниками.

«Хочу сказати від усіх європейських народів, які складають сім’ю Європарламенту, що ми вражені, захоплені, надихаємось мужністю українського народу, хоробрістю українського війська, тривкістю вашою. Парламентська демократія дістала друге дихання в Європі завдяки подвигові українського народу і діям українського парламенту», - наголосила Мецола.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейського парламенту Роберта Мецола 1 квітня перебуває з візитом у Києві, де вона взяла участь у пленарному засіданні Верховної Ради.

Фото: Ruslan Stefanchuk/fb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-