У МЗС спростували черговий російський фейк про «відмову» України від Женевської конвенції

У МЗС спростували черговий російський фейк про «відмову» України від Женевської конвенції

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України спростувало черговий фейк російської розвідки про буцімто відмову нашої країни виконувати Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими.

Відповідну заяву оприлюднив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

Він констатував, що російська розвідка продовжує поширювати дезінформацію. У цьому контексті Ніколенко нагадав, що раніше вона створювала фейки про нібито тисячі українців, які бажають отримати притулок в рф, негуманне поводження із російськими військовополоненими, «працівників» «Азовсталі», які «просяться» до лав російської загарбницької армії.

«Твердження Служби зовнішньої розвідки рф про Женевську конвенцію — черговий такий фейк. Він має на меті дискредитувати відносини України та міжнародних гуманітарних структур, які рятують жертв російської агресії і намагаються повернути депортованих та полонених додому», — заявив речник МЗС.

Ніколенко зазначив, що попри сотні російських фейків, наша держава залишається відданою своїм міжнародним зобов'язанням в рамках міжнародного права.

«Чого не скажеш про байдуже ставлення рф до своїх військовослужбовців, які прийшли на українську землю: як живих, так і полеглих», — зауважив речник МЗС.

Як повідомили росЗМІ, Служба зовнішньої розвідки рф 1 квітня заявила, що Україна буцімто повідомила Великій Британії про те, що не має наміру дотримуватися Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-