Режим лукашенка відповідальний за вторгнення рф в Україну – Штати в ОБСЄ

Режим лукашенка відповідальний за вторгнення рф в Україну – Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Режим лукашенка надає сприяння путінській війні проти України і тому також несе відповідальність за вторгнення рф в Україну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні постійний представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер.

"І це не тільки росія, білорусь також є співучасницею. Майже два роки режим лукашенка проводив жорстокі репресії проти громадянського суспільства. Він утримує понад 1100 політичних в’язнів, позбавляє своїх громадян доступу до інформації, жорстоко придушує інакомислення, а тепер і активно сприяє путінській війні проти України", - заявив Карпентер.

Він наголосив на тому, що саме режим лукашенка дозволяє використовувати свою територію як стартовий майданчик для вторгнення в Україну та запуску по ній ракет.

"Тому режим лукашенка, безсумнівно, несе відповідальність за жахливе вторгнення, яке розгортається на всій території України", - заявив очільник місії США в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося і здійснюється у тому числі і з території білорусі.

Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-