Зеленський назвав Маріуполь штаб-квартирою європейського опору

Зеленський назвав Маріуполь штаб-квартирою європейського опору

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що у разі програшу Маріуполя й інших українських міст не буде міцного Європейського Союзу, та назвав Маріуполь штаб-квартирою європейського опору, а Україну – штаб-квартирою європейської гідності.

Про це він заявив у відеозверненні в парламенті Бельгії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо програємо Маріуполь та інші українські міста, не буде більше ніякого міцного Європейського Союзу, бо прийде тиранія, щоб забрати у вас те, чим ви володієте і пишаєтесь. Зрозуміло, що ми вам цього не бажаємо, і це в жодному разі не погроза, це – реальність, ми її відчуваємо, це констатація фактів, у яких ми живемо, того, що добре видно з Маріуполя. Маріуполя – штаб-квартири європейського опору. Того, що добре видно з України - штаб-квартири європейської гідності», - сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що Маріуполь сьогодні є найстрашнішим місцем у Європі. За його словами, там пекло, там катастрофа, про яку знає увесь світ, але ніхто не має достатньої рішучості, щоб допомогти зупинити катастрофу в цьому місті й інших містах України.

Президент розповів, що в Маріуполі російськими військами зруйновано більше 90% будівель, загинули тисячі мирних мешканців, зараз там немає нічого для життя – води, їжі, ліків.

«Але Маріуполь не здається. Маріуполь продовжує боротися з окупантами. У його захисників був вибір, вони могли вийти з міста, віддати його російським загарбникам, вони цього не зробили», - підкреслив Президент.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-