Мужність і самовідданість ЗСУ вразила весь світ - Столтенберг

Мужність і самовідданість ЗСУ вразила весь світ - Столтенберг

Укрінформ
Мужність і самовідданість Збройних сил і народу України дали змогу зупинити російське вторгнення, що викликає повагу та пошану союзників по НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції з нагоди представлення Щорічної доповіді НАТО за 2021 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Передусім мужність і відданість українських військових, чоловіків та жінок в одностроях, дозволили їм чинити опір російським силам, які вторглися (в країну - ред.). Ця мужність і самовідданість української армії вразила та надихнула весь світ. Ми віддаємо шану мужності Збройних сил України, народу та політичного керівництва України, яке представляє Президент Зеленський», - сказав генеральний секретар НАТО.

Він нагадав, що союзники по НАТО надавали підтримку Збройним силам України протягом багатьох років, провели тренування для десятків тисяч українських військовослужбовців, які зараз перебувають на лінії фронту та борються із російським військом. НАТО надавало сучасне обладнання, різні види озброєння, підтримувало модернізацію українського війська.

Столтенберг зауважив, що союзники по НАТО також наростили військову допомогу для України після початку російського вторгнення, постачаючи сучасні системи озброєння, протиповітряні та протитанкові системи, боєприпаси, пальне та багато інших видів військової підтримки.

«Це змінює ситуацію на полі бою просто щодня. Постачання такого обладнання є ключовим для сили та здатності до наступу, які армія України продемонструвала від початку російського вторгнення п’ять тижнів тому», - додав генсек Альянсу.

Він зауважив, що така допомога союзників по НАТО та реальна ситуація на полі бою дозволяють зміцнювати позиції України за столом переговорів із пошуку політичного врегулювання цієї кризи.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Збройні сили України та підрозділи територіальної оборони зупинили наступ ворога, який не зміг просунутися по жодному із стратегічних напрямків та був відкинутий від Києва в результаті контрнаступу українських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-