В ОП пояснили, чому росія має бути в договорі про гарантії безпеки

В ОП пояснили, чому росія має бути в договорі про гарантії безпеки

Укрінформ
До проєкту міжнародного договору про гарантії безпеки України входить росія, оскільки саме ця країна розв’язала війну проти Української держави.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю інформаційному марафону UAразом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що там (у проєкті договору – ред.) є росія, багато хто каже, що це проблеми чи ще щось, для мене взагалі незрозуміло. Ну, у нас ідуть перемовини з росією, у нас іде війна, як росії може не бути у цьому складі міжнародних гарантів, адже це війна з росією. Але саме для того є й інші країні, і ми наполягали на тому, що будуть інші країни-гаранти», - зазначив він.

Тимошенко також зазначив, що Президент Володимир Зеленський бере участь у вирішенні питань, які проговорюються на переговорах з рф. Так, заступник керівника ОП розповів, що, наприклад, під час перемовин у Стамбулі 29 березня робилися перерви для консультацій із керівництвом держави.

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки Україні.

За словами голови фракції "Слуга народу", члена делегації на переговорах з рф Давид Арахамія, у цьому договорі Україна бачить серед країн-гарантів Велику Британію, Китайську Народну Республіку, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль та рф.

Арахамія також заявив, що це орієнтовний перелік, договір має бути відкритим у разі, якщо інші країни висловлять своє бажання приєднатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-