Зеленський закликав парламент Нідерландів примушувати росію до миру

Зеленський закликав парламент Нідерландів примушувати росію до миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав Нідерланди примушувати росію до миру та карати санкціями.

Про це він заявив у зверненні в парламенті Королівства Нідерланди, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Ми не маємо права дати цій війні ще 36 днів. Ми повинні всі разом змусити росію шукати мир як найшвидше. Сотні дітей вбиті, тисячі людей вбиті, десятки тисяч будинків зруйновані, спалені міста, села. Російські окупанти гвалтують жінок в окупованих районах, розкрадають усе, що знаходять”, - наголосив Зеленський.

Він також закликав ухвалити рішення про передачу Україні необхідної для захисту від агресора зброї та посилювати санкції.

Варто зазначити, що виступ президента України Володимира Зеленського перед парламентом Нідерландів – це унікальна подія, адже ніколи раніше глава іноземної держави не виступав у Палаті представників.

Після промови Президента Зеленського усі присутні у залі аплодували стоячи. Також майже усі присутні мали на своєму одязі блакитно-жовту стрічку.

Присутніми були прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, міністр закордонних справ Вопке Гукстра та міністр оборони Кайса Оллонґрен. А також посол України в Нідерландах Максим Кононенко та посол Нідерландів в Україні Йеннес де Мол.

Водночас ультраправа PVV (Партія свободи) на чолі з Гіртом Вілдерсом, а також FVD (“Форум за демократію”) на чолі з Тьєррі Боде, яких час від часу критикують за проросійські погляди, проігнорували виступ в парламенті Нідерландів Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, виступ президента України Володимира Зеленського відбувся через відеозв'язок. Це його тринадцята промова перед іноземним парламентом за три тижні.

24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська п'ятий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Основне фото: ОП

Фото: Ірини Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-