Проти ядерного шантажиста треба одразу запроваджувати руйнівні санкції - Зеленський

Проти ядерного шантажиста треба одразу запроваджувати руйнівні санкції - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає світ вводити нові санкції проти російської федерації, закривати порти для російських кораблів і відмовитися від її енергоносіїв.

Про це він заявив у зверненні до парламенту Австралії, повідомляє Укрінформ.

«Ми разом можемо, а отже, і повинні зробити ще більше. Потрібні нові санкції проти росії. Потужні санкції. Поки вона не відмовиться від ядерного шантажу, від блокади моря, вона повинна платити найвищу ціну. Жоден російський корабель не повинен допускатися у порти вільного світу. Купувати російську нафту – означає оплачувати руйнацію основ глобальної безпеки. Має бути повністю зупинена будь-яка бізнес-активність з росією. Жодного долара на знищення людей!», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що держава, яка не цурається ядерного шантажу, повинна одразу отримувати такі санкції, які продемонструють, що шантаж має руйнівні наслідки для шантажиста.

Також, за його словами, потрібен дієвий інструментарій, щоб притягнути до миттєвої відповідальності будь-яку державу, яка блокує морські торговельні шляхи, щоб навіть спокуси такої ні в кого не виникало «робити море мертвим».

«Зараз таких інструментів у світу просто немає. Тому лідерство Австралії може бути незамінним у модернізації глобальної архітектури безпеки. Як і в укріпленні нашої антивоєнної коаліції, яка зараз працює над поверненням миру в Україну», - зазначив Зеленський.

Президент відзначив, що все, що відбувається в Україні через агресію росії і що руйнує життя українців, уже стало реальною загрозою і для Австралії, бо, за його словами, така природа зла – воно може миттєво здолати будь-яку відстань і будь-які барʼєри, зруйнувати життя.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-