Зеленський провів годинну розмову з Байденом

Зеленський провів годинну розмову з Байденом

Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський і Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден провели годинну розмову про оборонну, фінансову та гуманітарну допомогу, санкції й ситуацію на фронті та в переговорному процесі з росією.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрніформ.

«Щойно завершив годинну розмову з Президентом США Джозефом Байденом. Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом перемовин. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу», - зазначив Зеленський.

Як розповіли у пресслужбі українського Президента, Зеленський поділився своєю оцінкою ситуації на полі бою та прогнозом розвитку подій, розповів про злочини російських загарбників проти мирного населення та героїчні зусилля українців із захисту незалежності й територіальної цілісності України.

За інформацією ОП, лідери обговорили конкретну підтримку, яка ще більше посилить оборонні спроможності України на воді, на суходолі та в повітрі.

«Нам потрібен мир, а він настане лише тоді, коли в нас буде сильна позиція на полі бою. Наш дух міцний, рішучості достатньо, але нам потрібна ваша невідкладна підтримка», – сказав Зеленський.

Глави держав також обговорили підготовку наступного пакету «болючих санкцій» проти росії, переговорний процес і питання безпекових гарантій для України.

Зеленський подякував США за черговий пакет гуманітарної допомоги обсягом 1 млрд дол. і додаткові 500 млн дол. прямої бюджетної підтримки.

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-