Берлін готовий стати гарантом безпеки для України

Берлін готовий стати гарантом безпеки для України

Укрінформ
Німеччина в цілому готова стати гарантом безпеки України, але за наявності мирної угоди між сторонами війни. 

Про це сказав на брифінгу в середу речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт (Steffen Hebestreit), передає Укрінформ.

«Президент України Володимир Зеленський під час кількох телефонних розмов з канцлером Олафом Шольцем запитував, чи готова Німеччина стати для неї одним з гарантів міжнародної безпеки, на що канцлер просигналізував про загальну готовність», – сказав Гебештрайт.

Утім, додав він, говорити про якісь конкретні зобов’язання ще зарано, оскільки передумовою є укладання мирної угоди між Україною та рф, а також потрібно розуміння, як могла б виглядати така угода та як саме будуть визначені гарантії безпеки. Гебештрайт також не став спекулювати на тему можливого залучення Бундесверу в разі подальшої агресії. Речник лише повторив, що позиція Берліна щодо того, що ФРН не стане безпосереднім «учасником цієї війни», не змінилась.

«Мета має полягати в тому, щоб Україна відчувала себе в безпеці від того, що на неї знову не нападе Росія», - підкреслив представник німецького уряду.

На прохання прокоментувати заяви москви щодо скорочення військової активності на півночі України, Гебештрайт висловився скептично. «Я б принципово скептично поставився до чогось подібного», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України. Потенційними гарантами відповідної угоди можуть стати Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Китай, Канада, Франція, Німеччина, Туреччина, Італія, Польща, Ізраїль.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-