Арахамія пояснив, чому перемовники у Стамбулі не чіпали питання ОРДЛО

Арахамія пояснив, чому перемовники у Стамбулі не чіпали питання ОРДЛО

Укрінформ
Питання ОРДЛО не обговорювалося переговорними групами в межах українсько-російських переговорах. Його обговорення має відбутися на зустрічі президентів України Володимира Зеленського та російської федерації володимира путіна.

Про це глава української переговорної делегації, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів у бліц-інтерв'ю для РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Так. Воно – найскладніше. На переговорних групах, чесно кажучи, його не чіпали, тому що розуміли, що у нас не вистачить політичного мандата, щоб його обговорювати. Тому виносили його відразу за дужки до зустрічі лідерів, а працювали з усіх інших питань", – сказав він.

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий говорити з главою рф володимиром путіним про тимчасово окуповані Донецьку, Луганську області та Автономну Республіку Крим уже під час першої зустрічі, але він сумнівається в результативності цього діалогу.

Конкретної дати зустрічі Зеленського з путіним наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-