Демілітаризація рф іде повним ходом, депутінізація поки що відстає - Кислиця

Демілітаризація рф іде повним ходом, депутінізація поки що відстає - Кислиця

Укрінформ
Демілітаризація Росії, яку проводить українська армія і підтримує весь український народ, іде повним ходом.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки цієї організації, присвяченому гуманітарній ситуації в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення російські загарбники втратили понад 17 тисяч військовослужбовців, більш як 1700 одиниць бронетехніки, майже 600 танків, понад 300 артилерійських систем, 127 літаків та 129 вертольотів, майже 100 ракетних установок, 54 системи ППО та сім кораблів. «Це безпрецедентний удар по москві, перед яким тьмяніють цифри радянських втрат в Афганістані», - указав Кислиця.

Водночас, зауважив він, заяви, які лунають з боку росії, та дії кремля свідчать про те, що «процес депутінізації поки що відстає».

За словами дипломата, переговори у Стамбулі показали, що росія, «можливо, готова зробити кроки вперед, хоча до стійкого припинення вогню та всеосяжної деескалації ще далеко».

Сторони продовжать консультації для підготовки та погодження положень договору про гарантії безпеки України, механізму реалізації режиму припинення вогню, відведення сил та інших збройних формувань, відкриття та безпечного функціонування гуманітарних коридорів на постійній основі, а також щодо обміну загиблими військовими та звільнення полонених, у тому числі цивільних осіб, зазначив постпред.

Підписання договору про гарантії безпеки для України буде можливим лише після виведення всіх російських збройних формувань у місця дислокації станом на 23 лютого 2022 року, підкреслив Кислиця.

За його словами, переговорний процес, який нині триває, жодним чином не знімає необхідності надання Україні додаткової допомоги зброєю та накладення нових санкцій на росію за акт агресії.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-