Жодних компромісів щодо суверенітету й цілісності України не може бути - Президент

Жодних компромісів щодо суверенітету й цілісності України не може бути - Президент

Укрінформ
Володимир Зеленський заявив, що на переговорах жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України не може бути і не буде.

Відповідну заяву він зробив під час відеозвернення у контексті переговорів між українською та російською делегаціями, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, Україна налаштована на переговори і буде продовжувати переговорний процес у тій мірі, в якій це справді від нас залежить. Ми розраховуємо на результати. Має бути реальна безпека для нас, для нашої держави, для суверенітету, для наших людей. Російські війська мають залишити окуповані райони. Суверенітет і територіальна цілісність України мають бути гарантовані. Жодних компромісів щодо суверенітету, нашої територіальної цілісності бути не може і не буде. Це чіткі принципи. Це чітке бачення можливого результату», - наголосив глава Української держави.

Він зазначив, що сигнали, які наразі надходять із переговорного майданчика, можна назвати позитивними. Однак Зеленський підкреслив, що вони не заглушують розриви російських снарядів.

Президент запевнив, що Україна усвідомлює всі ризики і не довірятиме словам ворога.

Окрім цього, глава Української держави звернувся до користувачів соціальних мереж, які активно обговорюють потенційні загрози від озвучених українською делегацією напрямів дій у межах врегулювання воєнної ситуації: «Хочу нагадати одне – ми живемо в демократичній державі, воюємо за нашу свободу, за свободу для нашого народу, тому будь-які рішення, які мають значення для всього нашого народу, повинні ухвалюватися не однією людиною і не групою людей з будь-якими політичними поглядами, а всім нашим народом».

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-