Для укладення безпекового договору потрібен буде референдум – ОП

Для укладення безпекового договору потрібен буде референдум – ОП

Укрінформ
Процедура укладення можливого майбутнього договору про гарантії безпеки України передбачає проведення референдуму, а потім - ратифікацію парламентами країн-гарантів.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Імплементація рішення цього договору щодо гарантій безпеки буде йти за такою процедурою: спочатку це буде референдум, на якому всі громадяни України висловлять свою позицію щодо цього договору, щодо того, як він має працювати. Після цього – ратифікація парламентами країн-гарантів і парламенту України», - пояснив Подоляк.

Своєю чергою член делегації на переговорах з рф голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія нагадав, що згідно із законодавством України, референдум не може відбуватися у режимі воєнного стану, для його проведення потрібен мир.

Як повідомляв Укрінформ, Давид Арахамія заявив, що Україна пропонує, щоб до Міжнародного договору про безпекові гарантії долучилися члени Ради Безпеки ООН, механізм реагування на загрози був схожий на статтю 5 Статуту НАТО, але передбачав не більш як три дні консультацій у разі необхідності реагувати на загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-