Посольство Словенії в Києві поновило роботу

Посольство Словенії в Києві поновило роботу

Фото
Укрінформ
Словенський представник Боштян Лесяк у неділю ввечері прибув до Києва, де приступає до роботи як тимчасовий повірений у справах Республіки Словенія в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбук.

«Місто пусте, вдалині чути тривогу та детонації, але життя тих, хто залишився в столиці, йде нормально», – розказав Лесяк по прибутті.

Зазначається, що з 9 ранку 28 березня посольство відновлює роботу.

Тим часом посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін продовжує свою роботу з міста Жешув в Польщі поблизу польсько-українського кордону, де також працює багато інших послів, акредитованих в Україні.

Боштян Лесяк донедавна був підполковником словенської армії. Оскільки згідно із законом тимчасового повіренного мало направити в Україну Міністерство закордонних справ, а не Міністерство оборони, перед від’їздом до Києва його перевели до МЗС.

Після російської тимчасової окупації українського Криму в 2014 році Лесяк вже працював в Україні як цивільна, а не як військова особа. Він був членом спостережної місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

З 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом та дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-