Україна готова на обмін полоненими з рф – Зеленський

Україна готова на обмін полоненими з рф – Зеленський

Укрінформ
Україна вже зараз готова на обмін полоненими із російською федерацією.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що українські військові складають списки полонених російських солдатів. За його словами, ці списки передавалися російській стороні.

«Я думаю, всі списки російська сторона має. Військові наші зверталися до них щодо обміну. Як і російська сторона зверталася до української сторони… До мене звернулися військові, запитали, яке моє рішення. Пропозиція була першою: давайте всіх на всіх поміняємо», - розповів глава Української держави.

Він наголосив, що для початку обмінного процесу необов'язково чекати закінчення війни або намагатися набрати ще більше полонених. «Я не розумію, навіщо це. Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх. Ось є там сьогодні стільки - давайте поміняємо на стільки. Це не має значення», - додав Зеленський.

Президент заявив, що Україні нема чого приховувати з приводу обмінного фонду.

«Я не знаю, наскільки інформація публічна, я, чесно кажучи, не ставив поки що це питання. Але бог знає, чи треба воно їм. Я просто не впевнений, що їм ці списки потрібні. Тому що, як тільки з'являються якісь ці пацани — там просто діти... Особливо ось ці — 2003-2004 рік... Я взагалі здивований... У деяких із нас якісь періоди життя закінчилися у 2003-2004-му. Там люди такого року народження», – сказав глава Української держави.

Крім цього, він наголосив, що Україна має намір передати до росії трупи солдатів. За його словами, російська сторона спочатку відмовлялася забирати тіла, потім почала пропонувати мішки. «Це сміттєві пакети. Я не розумію, чесно, що люди думають. А особливо що думають батьки цих дітей. Я не розумію. Я б просто... Я б підпалив усе, що міг би... Це я вам говорю як президент країни, яка воює з російськими солдатами, які сюди прийшли, і ми їх ненавидимо, що вони роблять. Але я, послухайте, ну, в ненависті – це війна, але ж це не худоба», - висловив обурення Президент України.

Як повідомлялося, бойові втрати російської армії з 24 лютого по 27 березня становлять приблизно 16,6 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-