Феєрично боягузливо та ганебно: в ОП відреагували на заборону інтерв'ю Зеленського у росії

Феєрично боягузливо та ганебно: в ОП відреагували на заборону інтерв'ю Зеленського у росії

Укрінформ
Ультимативна вимога роскомнагляду до кількох російських ЗМІ не публікувати двогодинне інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського виглядає феєрично боягузливо та ганебно.

Про це повідомив у Телеграм радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, повідомляє Укрінформ.

"рф дійсно хоче бути ізгоєм. Повноцінним. Скрізь. Інакше ніяк не можна оцінити безглуздість рішення головного російського цензора - роскомнагляду, - який ультимативно вимагає від кількох російських ЗМІ не публікувати двогодинне інтерв'ю Володимира Зеленського... Сама по собі поведінка роскомнагляду, як мінімум, виглядає феєрично боягузливо та ганебно", - заявив Подоляк.

За його словами, ця вимога роскомнагляду виглядає ганебно, оскільки росія вважає себе «оплотом боротьби за гідну справу», але при цьому боягузливо ховає хвіст, коли є пряма мова іншої сторони. "І по-друге, навіщо тоді витрачати стільки грошей на внутрішню вбивчу пропаганду, на всіх цих вгодованих пропагандистів із вечірніх ток-шоу, якщо їхню брехню можна запросто обнулити одним інтерв'ю Президента України?" - зазначив Подоляк.

Він нагадав, що в інтерв'ю Зеленського росЗМІ докладно досліджено причини варварської війни, розпочатої рф проти України, і сказано, до яких саме катастрофічних наслідків це призведе саме росію.

Подоляк також процитував звернення роскомнагляду до росЗМІ. У ньому, зокрема, в ультимативній формі йдеться про необхідність "відмовитися від публікації відео/письмових версій (інтерв'ю з Президентом України - ред.), інакше це остаточно "вб'є" залишки преси у рф".

"Стисло, «найсильніша країна». Найсильніший роскомнагляд. Точно такий же, як «найсильніша російська армія». Хлопці взагалі нічого не бояться (іронія), крім хіба що України, її Президента та власних журналістів із редакцій «Медузи», «Дождя», «Коммерсанта» та просто Михайла Зигара», - наголосив Подоляк.

Як повідомлялося раніше, інтерв'ю у Володимира Зеленського 27 березня взяли головний редактор «Медузи» Іван Колпаков, головний редактор телеканалу «Дождь» Тихон Дзядко, журналіст і письменник Михайло Зигар, а також спеціальний кореспондент «Коммерсанта» Володимир Соловйов (тезка та однофамілець російського пропагандиста). Воно опубліковано під заголовком «Це не війна. Все набагато гірше».

Російське наглядове відомство - роскомнагляд заборонило публікувати в рф інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського і заявило, що стосовно російських ЗМІ, які взяли його, розпочато «перевірку для визначення ступеня відповідальності».

24 лютого 2022 року росія здійснила вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-