рф хочуть відсторонити від ключових позицій у МАГАТЕ через ядерний тероризм

рф хочуть відсторонити від ключових позицій у МАГАТЕ через ядерний тероризм

Укрінформ
Україна разом з партнерами працює над усуненням росії з МАГАТЕ або принаймні відстороненням всіх росіян від ключових позицій у Секретаріаті організації через російську політику ядерного тероризму.

Як передає Укрінформ, про це заявила радниця міністра енергетики України, ексзаступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв’ю «Радіо НВ».

«Зараз ми з партнерами працюємо над тим, щоб усунути росію з МАГАТЕ або принаймні щоб зменшити її роль там і відсторонити всіх росіян від ключових позицій, які вони займають у Секретаріаті Міжнародної агенції з атомної енергетики», - сказала Зеркаль.

Вона додала, що незаперечною підставою для цього є політика ядерного тероризму, яку проводять росіяни, захоплюючи українські АЕС.

Як повідомляв Укрінформ, ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

У неділю 20 березня наприкінці дня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції та евакуацію осіб, які перебували на території тимчасово загарбаної російськими військами станції.

Російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Керівник ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін 15 березня повідомив, що на Запорізькій АЕС знаходяться від 500 до 900 загарбників.

МАГАТЕ – міжнародне агентство з атомної енергії. Працює під загальним керівництвом ООН і несе відповідальність за міжнародні дії з використання атомної енергії у мирних цілях.

Штаб-квартира організації розташована у Відні, регіональні офіси – у Женеві, Нью-Йор­ку, Торонто і Токіо. Очолюють МАГАТЕ генеральний директор і 6 його представників. Секретаріат складається з понад 2 тис. фахівців у більш ніж 90 країнах світу. Інформацію про діяльність МАГАТЕ отримують Рада Безпеки і ГА ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-