Транзит зброї та закупівля енергоносіїв рф: Україна сподівається, що Угорщина змінить позицію

Транзит зброї та закупівля енергоносіїв рф: Україна сподівається, що Угорщина змінить позицію

Укрінформ
Україна сподівається, що Угорщина заради миру в Європі змінить свою позицію щодо транзиту зброї її територією і розширення санкцій на російські енергоносії.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи відповідні заяви міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.

«Ми вже чули ці наративи, зокрема і від російських посадовців. Сподіваємося, що Угорщина як сусідня держава перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі», - зазначив Ніколенко.

Він акценитував, що наразі йдеться не лише про інтереси та безпеку українського народу, а і про фундаментальні принципи, на яких базується Європа, зокрема, і угорське суспільство.

«Це не війна України. Це війна росії проти всього демократичного світу. Підтримувати Україну однією рукою, а іншою фінансувати російську машину агресії, купуючи нафту та газ - це, насправді, давати росії більше простору для наступу та вбивств», - наголосив речник МЗС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не дозволить поставки зброї для України через свою територію, оскільки ці вантажі були б військовою ціллю. Окрім того, Угорщина і надалі виступатиме проти розширення санкцій на енергопостачання з росії, оскільки це призведе до різкого зростання витрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-