У РНБО пояснили, як пов’язані проросійські мітинги у Сербії, Болгарії та Вірменії

У РНБО пояснили, як пов’язані проросійські мітинги у Сербії, Болгарії та Вірменії

Укрінформ
Російська влада організувала серію мітингів для дезінформування світової спільноти в Сербії, Болгарії, Вірменії та Сирії. Водночас це не допомогло реалізації планів кремля за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про проведення ворогом серії мітингів для дезінформування світової спільноти. Протягом тривалого часу рф вкладала кошти у розбудову мережі проросійських організацій за кордоном для створення ілюзії підтримки дій росії в Європі. З початку війни в рф прийняли рішення застосувати цей «актив», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проросійський мітинг організували у Сербії, основними меседжами якого стали сепаратистські лозунги щодо Криму та Косово.

Проросійський мітинг у Болгарії організувала прокремлівська партія «Відродження», а мітингувальники вимагали не постачати до України озброєння.

Крім того, відбувся проросійський мітинг у Вірменії, основним меседжем якого стала підтримка дій путіна.

Так само на мітингу в Сирії основним меседжем стала підтримка дій путіна.

Разом з тим, зазначили в Центрі протидії дезінформації, тотальна корупція в розвідці рф не сприяє реалізації планів кремля за кордоном та лише виставляє путіна блазнем на світовій арені.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-