Санкції проти росії треба запроваджувати щотижня - Зеленський

Санкції проти росії треба запроваджувати щотижня - Зеленський

Укрінформ
Санкції проти росії необхідно впроваджувати щотижнево, бо це допоможе наблизити мир.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у парламенті Швеції, передає кореспондент Укрінформу.

«Швеція підтримує політику санкцій. Політику, без якої миру не буде. Тому що іншої мови, ніж ефективні санкції, в керівництві росії не зрозуміють. Але щоб мир настав швидше, санкційні пакети проти росії мають застосовуватись щотижнево. Жодного бареля російської нафти! Жодного заходу російських суден у ваші порти! Жодного євро податків ваших компаній в росії! Їхня воєнна машина повинна залишитись без засобів для існування», - сказав Зеленський.

На його переконання, «свідомі дії російських військ» із знищення цивільних людей в Україні, руйнування мирних міст повинні отримати невідворотну і принципову реакцію від усіх європейських країн, від вільного світу.

«Це вже стало «фірмовим почерком» російських військ... Сирія, Україна... Масові вбивства. Зруйновані до каміння міста. Фосфорні та інші заборонені боєприпаси. Щоб це не стало переможною стратегією, всі воєнні злочини повинні отримати покарання. Ті, хто віддавав накази вбивати, і ті, хто вбивав, повинні пройти Трибунал. Щоб жодна інша держава у світі не думала, ніби зможе безкарно вбивати людей просто ось так, руйнувати вщент сусідні країни», - наголосив Президент.

Зеленський акцентував увагу, що Швеція однією з перших прийшла Україні на допомогу.

«Я вам вдячний! Ваша підтримка абсолютно щира. Вона базується на цінностях. На нашій любові до свободи. На тому, що символізують наші синьо-жовті національні кольори. Увесь світ знає, чого прагне Швеція. Увесь світ побачив за місяць цієї ганебної війни, чого прагне Україна. Ми разом – у нашій антивоєнній коаліції. І ми повинні зробити все, щоб Росія шукала мир», - сказав Президент.

Він також нагадав, що Швеція ухвалила історичне рішення надати Україні необхідну зброю і подякував за це.

«Ми воюємо не тільки за Україну, за безпеку Євросоюзу! І ми довели, що заслуговуємо бути повноправним членом Європейського Союзу. Рішення вже у розробці. Настав час ухвалювати! Вірю, що ви і в цьому підтримаєте нас», - сказав Президент.

Як повідомлялося у ЗМІ, Швеція передасть Україні додатково 5 тис. одиниць протитанкової зброї.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-