Якщо росію не зупинити в Україні, путін вдарить по Варшаві - Моравецький

Якщо росію не зупинити в Україні, путін вдарить по Варшаві - Моравецький

Укрінформ
Санкції, які Захід запровадив проти росії, є безпрецедентними, але реалії показали, що цього замало. Київ потребує допомоги, адже якщо росію не зупинити в Україні, то незабаром путін вдарить по Варшаві, Хельсінкі й Бухаресту.

На цьому в четвер під час пресконференції у Варшаві заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми робимо ставку на чергові санкції. Прийняті донині санкції є безпрецедентними, але цього однозначно замало”, - підкреслив Моравецький.

Він зауважив, що в Москві сьогодні відкрилася біржа, можна торгувати російськими облігаціями, зміцнився рубль. За словами Моравецького, путін готує росію на декілька складних місяців. На його думку, дії кремля, а також робота великої машини російської пропаганди, свідчать, що росія - це вже не авторитарна, а тоталітарна країна, як свого часу СРСР у 80-х роках минулого століття.

“Тому, моя роль (на саміті ЄС – ред.) буде дуже важливою: переконувати наших німецьких, французьких, голандських, італійських, іспанських та лідерів інших країн ЄС, особливо на захід від Одеру, що ми перебуваємо у переломному моменті. Якщо путін зламає Україну, зламає нас, нашу волю до боротьби з ним, волю економічної боротьби, то за рік-два він прийде по чергові цілі: піде на Хельсінкі, Вільнюс, Варшаву і Бухарест”,- наголосив польський прем’єр.

Глава уряду РП також підкреслив, що на саміті ЄС він представить концепцію гуманітарної місії в Україні. За його словами, якщо хтось має сумніви, як Путін веде війну, то нехай він подивиться на фільми із знищеного Маріуполя і подумає, що так незабаром можуть виглядати інші великі міста України.

“Чи ми, західний світ, маємо мовчки дивитися, як бомбардують чергові десятки і сотні тисяч осіб?”,- підкреслив Моравецький. За його словами, на сьогодні пропозиція віцепрем’єр-міністра Польщі Ярослава Качинського про гуманітарну місію в Україну вже викликала позитивне сприйняття в ряді країн, зокрема, Данії, Литви, Нідерландів.

“Усі повинні подумати: якщо кількадесят кілометрів далі (від кордону ЄС і НАТО – ред.) будуть вбивати цивільних людей, то чи НАТО і далі просто спостерігатиме за цим і не спробує захистити їх? Адже не йдеться про ведення бойових дій, а просто захист цивільного населення”,- наголосив Моравецький.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-